Program & aktiviteter

Varje dag under sommaren kan du följa med på våra personalledda aktivitetspass. Vi erbjuder två olika pass varje dag 11:30 och 14:30. 

Klicka här för dagens program.

Nedan kan du läsa mer om de aktivitetspass vi erbjuder under sommarlovsöppet.

Med rätt att löda

Lödning är klistret som håller ihop delarna i vår elektronik. Här får du chansen att själv hålla i lödpennan, efter att vi först har undersökt vad en sluten krets är och delat med oss av lödningens tips och tricks såklart. Sedan är det upp till dig att få till en sluten krets så att lampan lyser eller larmet låter. Lyckas du med detta har du självklart förtjänat ett lödningskörkort! Detta är en aktivitet där barn och vuxna klurar och jobbar tillsammans för att klara uppgiften.

Mikroliv

Insekterna i skogen, bakterierna i tarmen, jästen i brödet. Det finns hur mycket liv som helst omkring oss som vi nästan aldrig märker av! Genom foton, mikroskop och experiment undersöker vi detta mikroliv. Vi testar vad jäst gillar att äta och vart mögelsvampar verkligen trivs. Kanske kan vi till och med odla vidare på några av din egen kropps bakterier som du har tagit med till Balthazar?

Rymdresan

Med Rymdresan står vi med fötterna på jorden men lyckas ändå ta oss ut i solsystemet. Väl på plats kan vi undersöka vad vi skulle väga på Jupiter, vad som händer med oss i rymden när det inte finns någon luft och om det går att dricka cola på Mars. Vi rycker även ut i vetenskapens tjänst och hjälper forskarna att leta efter solsystemets nionde planet…  

Dämpa Farten!

Du har gjort det idag, ja säkert varje dag i ditt liv; släppt en fis. Men hur mycket fiser man under en dag och vad är det egentligen som gör att fisen luktar illa? I aktiviteten Dämpa Farten! får du svar på (nästan) alla dina pruttfrågor. Tillsammans tar vi reda på vad en fis består av, undersöker hur djur pruttar, spelar på ett pruttpiano och massor annat fisigt vi kan komma på!