Balthazar - Covid 19 och begränsad besökskapacitet, 50 besökare

Ordinarie öppettider med begränsad besökskapacitet på 50 personer.

Här finns information om hur vi hanterar Covid-19 (Coronavirus) och hur det påverkar ditt besök. Balthazar Science Center håller öppet med ordinarie öppettider, med begränsad besökskapacitet på max 50 personer samtidigt.

Trygghet och säkerhet är vår högsta prioritet för våra besökare, medarbetare och samarbetspartners. Med anledning av coronaviruset är det viktigt att vi alla hjälps åt att vidta åtgärder för att inte bidra till att föra smittan vidare.

Vi följer händelseutvecklingen noggrant och löpande, och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I det fall myndigheternas rekommendationer skulle ändras, tar vi ny ställning till situationen.

Regeringen har beslutat att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Från och med söndag 29 mars innebär begränsningen ett maxantal om 50 personer. Med anledning av detta begränsar vi tills vidare antalet personer i huset till max 50 samtidigt.

Det innebär att vi släpper in besökare i samma takt som besökare går ut. 

Vi har utökade rutiner för städning i hela vår anläggning och vi anpassar programaktiviteter som vi bedömer kan innebära en förhöjd risk för smittspridning.

Café Kretsloppet serverar tills vidare inte självplock – endast cafépersonalen hanterar alla livsmedel och följer riktlinjer för köbildning, av vikt att vi uppmanar och uppmuntrar till att hålla avstånd på två meter i enlighet med rådande rekommendationer.

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka oss!
Vi i personalen och du stannar hemma om vi känner något av de symtom som Folkhälsomyndigheten beskriver.

Så undviker du smittspridning - vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens råd

I våra lokaler finns uppmaningar och allmänt förebyggande åtgärder för att förhindra smittspridning. Här följer några enkla och generella tips på vad du kan göra själv för att undvika smittspridning:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten, gärna i 30 sekunder.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Stanna hemma om du har feber eller känner dig sjuk.
  • Använd pappersnäsdukar när du behöver snyta dig. Släng dem sedan genast.
  • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.

In English

If you have recently visited any of the risk areas for Covid-19 (the Corona virus), or if you have met someone who is infected, we ask you not to visit our events or other gatherings. If you have planned to visit an event or gathering and experience flu-like symptoms, please stay at home and contact your health care provider. Thank you for contributing to minimize the risks!


Det finns mycket bra och säkerställd information att ta del av på webben. Här är några sidor som kan hjälpa dig att få svar på dina frågor:

Har du frågor av allmän karaktär om viruset, så kan du ringa 113 13. Telefonen är öppen dygnet runt.

Om du blir sjuk
Ring telefonnummer 1177 om du har feber, hosta eller andningsbesvär.
 
När du ringer telefonnummer 1177 får du information om när och var du ska söka vård. Det är viktigt att ringa först och inte åka direkt till en mottagning, eftersom det finns rutiner för hur du ska bli omhändertagen.
 
Tills vidare gäller att du som blivit sjuk  i Covid-19 (Coronaviruset), har utsatts för smitta eller har nära anhörig som blivit sjuk i Covid-19 (Coronaviruset) inte ska besöka Balthazar Science Center.
 
Tack för att du hjälper till att hålla nere riskerna!