Covid 19

Här finns information om hur vi hanterar Covid-19 (Coronavirus) och hur det påverkar ditt besök.

Utifrån de restrektioner och regler som råder, har vi tillfälligt stängt huset för besök.

Allmänhetsbesök pausas tills vidare.
Vi följer händelseutvecklingen noggrant och löpande, och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I det fall myndigheternas rekommendationer skulle ändras, tar vi ny ställning till situationen.

Fritidskursverksamhet pausas tills vidare.
Under förutsättning att direktiv för restriktioner i Västra Götaland förändras, kommer nya fritidskurser erbjudas senare under 2021.

Vetenskapskalas pausas tills vidare.
Under förutsättning att direktiv för restriktioner i Västra Götaland förändras, kommer kalasbokningar erbjudas igen.

Pedagogiska program för skola & utbildning
Vi har under senaste veckorna ställt om de pedagogiska program och projekt som är aktuella att genomföra under denna period till digitala, och vi fortsätter att utveckla och planera för att ställa om till nya, anpassade former under våren 2021.

Vi följer händelseutvecklingen noggrant och löpande, och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I det fall myndigheternas rekommendationer skulle ändras, tar vi ny ställning till situationen.

 


Så undviker du smittspridning - vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens råd

I våra lokaler finns uppmaningar och allmänt förebyggande åtgärder för att förhindra smittspridning. Här följer några enkla och generella tips på vad du kan göra själv för att undvika smittspridning:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten, gärna i 30 sekunder.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Stanna hemma om du har feber eller känner dig sjuk.
  • Använd pappersnäsdukar när du behöver snyta dig. Släng dem sedan genast.
  • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.

In English

If you have recently visited any of the risk areas for Covid-19 (the Corona virus), or if you have met someone who is infected, we ask you not to visit our events or other gatherings. If you have planned to visit an event or gathering and experience flu-like symptoms, please stay at home and contact your health care provider. Thank you for contributing to minimize the risks!


Det finns mycket bra och säkerställd information att ta del av på webben. Här är några sidor som kan hjälpa dig att få svar på dina frågor:

Har du frågor av allmän karaktär om viruset, så kan du ringa 113 13. Telefonen är öppen dygnet runt.

Om du blir sjuk
Ring telefonnummer 1177 om du har feber, hosta eller andningsbesvär.
 
När du ringer telefonnummer 1177 får du information om när och var du ska söka vård. Det är viktigt att ringa först och inte åka direkt till en mottagning, eftersom det finns rutiner för hur du ska bli omhändertagen.
 
Tills vidare gäller att du som blivit sjuk  i Covid-19 (Coronaviruset), har utsatts för smitta eller har nära anhörig som blivit sjuk i Covid-19 (Coronaviruset) inte ska besöka Balthazar Science Center.
 
Tack för att du hjälper till att hålla nere riskerna!