Code Week i Skövde

Nu tar vi oss innanför skalet på den teknik vi använder dagligen och undersöker hur man kan ”prata” med en dator.

Mellan 22 november och 1 december samarbetar Balthazar Science Center IT-gymnasiet för att elever i åk 5 ska få prova på programmering. Eleverna får möta ungdomar som har valt en teknisk utbildning samtidigt som de tränar logiskt tänkande och kreativitet.

Ta makten över tekniken!

Programmering och kodning har blivit en del av skolans kursplaner och kunskaper i programmering blir ständigt viktigare för att rusta eleverna för en digital framtid.

IT-gymnasiet i Skövde och Balthazar Science center vill inspirera och väcka ett livslångt tekniskt intresse genom att visa hur programmering fungerar och var man kan träffa på det i sin omgivning.

Erbjudandet gäller alla elever i åk 5 i Skövde onsdag, torsdag och fredag vecka 47 och 48.

Aktiviteterna tar 90 min. vardera och går att boka vid två separata tillfällen eller tillsammans antingen på Balthazar Science Center eller ute på skolan. Vi behöver tillgång till klassrummet 20 min. före planerad starttid för att rigga teknik och provköra. Om flera grupper är bokade efter varandra behöver vi vara i samma sal hela dagen.

Maxantal elever per grupp är 20. Vi tar med oss datorer och iPads men vi behöver tillgång till internetuppkoppling och projektor

Föra att boka kontakta Maria Bergsten eller    Henrik Ahlström
maria.bergsten@skovde.se                                    henrik.ahlstrom@skovde.se

Tel. 0500-49 87 30