Höstlov på Balthazar

Under höstlovet bjuder vi som vanligt på ett hus fullt av upptäckande och vetenskap! Vi firar periodiska systemet 150 år med en periodisk show och du kan även själv labba i vår Science Bar. Höstlovet erbjuder också HöstTECH, som du kan anmäla dig till nedan! Och glöm inte att utforska alla andra experiment och utmaningar i våra temamiljöer! 

En periodisk show
Ja må du leva! I år är det 150 år sedan det periodiska systemet för grundämnen uppfanns. Häng med och undersök några av universums grundämnen (vi hinner tyvärr inte med alla nuvarande 118 ämnen). Med olika experiment testar vi hur ämnena regerar med varandra, vilka egenskaper de har och vad det periodiska systemet egentligen är för någonting. Fira 150-åringen med oss på Balthazar Science Center!
Tid: 11.30 & 14.00
Plats: Café Kretsloppet

Labb: Science Bar

På höstlovet öppnar Balthazars experimentbar! Kliv in i Labbet och genomför en alldeles egen laboration. Vilken sorts laboration är du mest intresserad av? Och vilka grundämnen är du sugen på just idag? Spana in experimentmenyn och lägg en beställning hos Sciencebartendern, sen är det din tur att experimentera! 
Tid: Drop-in 13.30-16.00
Plats: Labbet
Övrigt: Barn under 10 år labbar bäst tillsammans i vuxens sällskap!   


HöstTECH 
Gillar du teknik och vetenskap? Under höstlovet kan du vara med och testa experiment, modern teknologi, att koppla, bygga och ha kul såklart! Anmäl dig till en eller båda våra HöstTECH-dagar för ett lov fyllt av upptäckande, experimenterande och skoj! Anmälan görs på: https://balthazar.nu/fritidskurser/bokningsforfragan/

Måndag 28/10
HöstTECH: Spökteknik. Rita, konstruera och koppla för att bygga otäcka skapelser och testa även att skapa med ny teknik som uppvärmning inför Halloween.    
Tid: 09.00 – 12.00
Ålder: 8 – 12 år
12 platser
Kostnad: 50 kronor

Fredag 1/11
HöstTECH: Läbbigt i Labbet. Labba, experimentera och skapa slemmiga och läskiga saker i vårt laboratorium!
Tid: 09.00 – 12.00
Ålder: 10 – 14 år
12 platser
Kostnad: 50 kronor