Sommar på Balthazar

Nu är vårt sommarprogram släppt!

Sommarens nyhet - Labbet 2.0!

I Labbet finns det plats för dig som vill utforska, upptäcka och experimentera. Vi har laddat upp med en helt ny meny i vår experimentbar som är öppen varje dag mellan 13.30 till 15.30.

För dig som vill experimentera utan att behöva diska har vi fyllt Labbet med nya experimentstationer. Hela dagen får du prova nya digitala och analoga verktyg för att kika in i vetenskapens värld.

Experimentbaren

Vår populära experimentbar är tillbaka med en helt ny meny! Du får välja så många laborationer du vill och det går jättebra att upptäcka tillsammans med familjen eller kompisarna. Vad är du sugen på just idag?

Vi serverar spännande fenomen för alla smaker. Vår bartender ställer i ordning allt du behöver och vill gärna vara med och diskuterar dina upptäckter.

Tid: 13.30-15.30 varje dag

Ålder: Barn under 10 år labbar bäst tillsammans med en vuxen

Ut(e)forska!

Ut(e)forska på Balthazar från vecka 26. Måndag till fredag klockan 10.00-16.00 finns aktivitetsprogram utomhus. Kör elbil (men håll dig till trafikreglerna!), upptäck Insektsstigen, skapa fröbomber, blås bubblor och utforska resten av uteexperimenten.

Det är kostnadsfritt för alla att ut(e)forska på Balthazar Science Center under sommarlovet! 

Insektsstigen
Vilka insekter finns det i en trädgård och hur lever de? Gå längs Balthazars insektsstig och spana in insektshotell, vilka växter som är bins & fjärilars favoritmat och se hur en bikupa och ett insektsbo ser ut på insidan. Vilka insekter träffar du på under turen?

Busodla
Bli en riktig insektskompis genom att tillverka fröbomber!  Placera din fröbomb där du tycker det borde växa fler blommor. Det kan vara hemma i trädgården, hos en släkting,       inne i stan – varsomhelst där det behöver blomma upp! Blommorna från din fröbomb blir perfekt mat att kalasa på för bin, fjärilar, blomflugor och andra pollinerare.

Dela gärna med dig av resultatet! Ta kort på din uppväxta fröbomb, lägg upp på sociala medier och tagga med  #sciencetillsammans och #balthazarfröbomb

Bubbelvetenskap
Blås bubblor och tillverka egna bubbelspön i ståltråd! Kan du blåsa bubblor i olika former med ditt spö? Hur stora kan dina bubblor bli och hur högt kan de sväva?