Tack för i sommar – nu bygger vi om!

Efter årets sommarlovsöppet med över 6 000 besökare (tack alla ni!) stänger vi på Balthazar Science Center nu ner vår fysiska verksamhet i cirka två månader för att bygga om.

Stängt under perioden 21 augusti-27 oktober

Vi kommer nu att ha stängt under perioden 21 augusti och 27 oktober, för att renovera våra lokaler samt bygga en ny och större upplevelsemiljö. Allt för att än mer kunna stimulera barn och ungdomars intresse för teknik, matematik och naturvetenskap. Vi öppnar dörrarna igen för alla härligt nyfikna vetenskapare lördagen 28 oktober!

Fördubblad yta och ny entré

Genom meningsfulla och lekfulla upplevelser, vill vi väcka små som stora vetenskapares nyfikenhet och stimulera lusten att undersöka och lära sig mera. Den verksamhet vi har idag kommer under kommande månader att fördubblas och förnyas. Vi kommer att bygga ut vårt hus med en ny entré och cirka 900 kvm, som kommer innehålla såväl bekanta som nya inslag av vetenskapliga teman och fenomen – med andra ord vara fyllt av spännande och intressanta möjligheter för alla.

För skolor

För skolor kommer vi under perioden september-oktober erbjuda besök på plats hos er med mobila program, mer om detta finns att läsa under ”Skola & Utbildning” här.

Fritidskurser

Våra fritidskurser pågår som vanligt under kvällstid, läs mer om höstens kursprogram här.

Nya temamiljöer

Ni kommer kunna läsa mer och följa vårt byggande här på webben, med smygtittar in i våra nya temamiljöer. Några av de nyheter vi kommer erbjuda handlar om:

- Vatten & Energi
- Smart Industri
- Makerverkstad
- LEGO-studio
- Hjärnans pussel
- Matematik palatset
- Multilabbet

Välkomna tillbaka 28 oktober

Tack alla ni som förgyllt våra dagar under året som gått hittills. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna tillbaks lördagen 28 oktober, för mera upptäckter och upplevelser!

Har ni idéer eller frågor om öppettider, utbud eller vår ombyggnad kontakta oss gärna på 0500-49 87 30 eller balthazar@skovde.se