Ihopklipp av olika exoplaneter med texten Jorden 2.0

Astronomins dag 2020 - Jorden 2.0

Astronomins dag och natt gör det fantastiska med astronomin och universum tillgängligt för alla i hela Sverige.

Lördag 26 september kan du självklart fira Astronomins Dag på Balthazar! Under dagen fyller vi vårt Science Center med rymd- och astronomiupplevelser för alla åldrar.


Program lördag 26 september

Astronomins dag och natt – nationellt program
Hela dagen sänder vi live från Astronomins dag och natt och tar del av firandet från massa olika plaster i Sverige. Fråga rymdexperten, lär dig astrofotografering, odling i rymden, rymdpyssel… Dessa är bara några av dagens astronomiska inslag!
Tid: 10.00-16.00
Plats: Café Kretsloppet

Mariestads Astronomiska Klubb - Utforska stjärnhimlen!
MAK - Mariestads Astronomiska Klubb - visar och berättar hur du ska göra för att utforska stjärnorna om du är intresserad av rymden och astronomi. Varför inte testa något av deras teleskop eller passa på att fråga riktiga rymdexperter om allt du velat veta om rymden!
Tid: 11.00 till 15.00
Plats: Kafé Kretsloppet

Rymdresan
Med Rymdresan står vi med fötterna på jorden men lyckas ändå ta oss ut i rymden. Följ med oss på en resa genom vårt solsystem! Hur skulle vi människor klara oss om vi besökte någon av de andra planeterna i solsystemet? Föranmäl dig i kassan för att säkert få plats på resan!
Tid: 11.30 & 14.00
Plats: Ljusrummet

Upptäck universum
Upplev svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Med fotoutställningen vill fotograferna dela med sig av sin respekt och kärlek till stjärnhimlen.
Tid: 10.00-16.00
Plats: Café Kretsloppet


Astronomins dag och natt koordineras av Svenska astronomiska sällskapet.