miniSCIENCE

På fredagar under våren erbjuder vi ”miniSCIENCE” för våra allra minsta besökare. Drop-in mellan klockan 10.00 & 12.00!

 

MiniSCIENCE riktar sig till barn mellan 3-6 år som tillsammans med våra aktivitetsvärdar vill uppleva teknik och naturvetenskap genom lek och upptäckande.

Varje vecka har ett tema med nya roliga utmaningar som vi utforskar tillsammans! Med dig hem får du ditt alldeles egna ”miniSCIENCE-kort”!

MiniSCIENCE ingår i ordinarie entrépris. Välkomna!

VECKA 38 fredag 20 september: STJÄRNÄVENTYR

Vad är en stjärna? Vad finns det för olika stjärnbilder och vad händer egentligen när en stjärna faller? Välkommen in till Ljuset och Rymden för att utforska stjärnhimlen och testa att bygga din egna stjärnkikare!

Start klockan 10.30, 11.00 & 11.30.

VECKA 39 fredag 27 september: INGET miniSCIENCE!

Fredag 27/9 firas vetenskapsfestivalen ForskarFredag på Balthazar hela dagen. Klockan 15-19 bjuder vi på massa extra aktiviteter samt föreläsningar. Fri entré. miniScience är tillbaka fredag 4 oktober. Läs mer om ForskarFredag här!

Vecka 40 fredag 4 oktober – BALTHAZAR-GRUVAN!

Vågar du ta hissen ner till Balthazars egen gruva? Tillsammans tar vi på oss skyddshjälmar och utforskar vad som döljer sig bland mörkret och de konstiga ljuden i gruvan. Vad kan man hitta där inne egentligen?

Vecka 41 fredag 11 oktober – FÄRGGLADA LÖV

Varför faller löven från träden efter sommaren? Vad finns det för olika löv? Tillsammans lär vi oss om höstlövens egenskaper och hur man bevarar de fina färgerna på bästa sätt!

Fler miniSCIENCE-uppdrag släpps kontinuerligt under hösten!