Fritidskurser i teknik

Fritidskurser i teknik


Teknikkurser på Balthazar Science Center


Viktig information angående covid-19! Fritidskursverksamhet pausas fram till 20 november.
Under förutsättning att direktiv för restriktioner i Västra Götaland förändras, kommer kursavslutningar genomföras under vecka 48 och ny kursomgång startar vecka 49. Vi uppdaterar löpande er som bokat plats på höstens fritidskurser.

Balthazars fritidskurser handlar om teknik och entreprenörskap, om att få vara kreativ, lösa problem och att ha roligt med både kompisar och kursledare. Under kurserna bjuder vi på upptäckande, experimenterande och skoj inom olika teknikområden. Testa teknik med oss! Läs mer om kurserna nedan och anmäl dig sedan här.

Sista anmälningsdag är 1 vecka innan kursstart.


Höstens teknikkurser

Åldern 7-9 år

Det lyser och rör sig
Vi testar att konstruera, koppla och löda för att skapa sådant som lyser, rör sig och låter. Gör din egen ficklampa, få en spindel att klättra och ditt bygge att snurra!

Dagar: tisdagar, 5 tillfällen.
Tid: 17-18.30
Antal platser: 10
Ålder: 7-9 år
Kostnad: 350kr
Datum: 17, 24 november, 1, 8, 15 december

FIRST LEGO League Explore: Playmaker - FULLBOKAD
FIRST LEGO League för de yngsta! I denna fritidskurs används LEGO WeDo för att skapa, konstruera och programmera. Uppdraget för 2020 är släppt! I år handlar det om lek, skoj, spel och rörelse. Varje vecka får vi nya uppdrag att klara av tillsammans. Kan du hjälpa till med att hitta på nya roliga sätt att röra sig på där alla kan delta? Var med i FIRST LEGO League Explore: Playmaker!

Alla deltagare får en t-shirt med lagets färg, diplom och medalj för utfört uppdrag.

Vid anmälan till FIRST LEGO League Explore får du gärna ha använt LEGO WeDo tidigare i något sammanhang (kurs, skola, hemma med mera).

Dagar: onsdagar, 5 tillfällen.
Tid: 17-18.30
Antal platser: 10
Ålder: 7-9 år
Kostnad: 350kr
Datum: 11, 18, 25 november, 2, 9, 16 december

Åldern 10-14 år

Robotar: CodePlay
Bygg och programmera tillsammans för att få LEGO EV3-robotar att utföra alla möjliga uppdrag! Denna gång handlar uppdragen om spel och sport. Vad sägs om att konstruera en sumobrottningsrobot? Eller spela shuffleboard – robot edition?  
Robotar: CodePlay passar alla –  tjejer, killar, dig som programmerat förut och dig som vill testa för allra  första gången! Även du som tidigare gått Robotklubben kan testa nya byggen och utmaningar i Robotar: CodePlay!

Dagar:
måndagar,5 tillfällen.
Tid: 17-18.30
Antal platser: 10
Ålder: 10-14 år
Kostnad: 350kr
Datum: 16, 23, 30 november, 7, 14 december

MovieTECH
Testa att göra film! Skapa din egen film med olika metoder som stop motion-animering och greenscreen. Gör en storyboard, konstruera rekvisita, redigera och visa upp era färdiga filmer!

Dagar: torsdagar, 5 tillfällen.
Tid: 17-18.30
Antal platser: 10
Ålder: 10-14 år
Kostnad: 350kr
Datum: 19, 26 november, 3, 10, 17 december


Är du intresserad av att veta mer om våra teknikkurser? Mejla balthazarfritid@skovde.se så kontaktar vi dig när nästa kursprogram är färdigt!