Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


ForskarFredag och Astronomins dag och natt 27-28/9

Fredag 27 september är det dags för årets ForskarFredag, världens mest spridda vetenskapsfestival, och dagen efter firar Balthazar (och hela Sverige) Astronomins dag! Årets tema är Rymden och jag samt Räkna Stjärnorna och det har vi tagit tillvara på hos Balthazar. Besök rymden i VR, programmera din robot för att hämta mineralprover på Mars, tillverka dina egna VR-glasögon för rymdupplevelser hemma, bygg en stjärnräknare för att deltaga i årets massexperiment Stjärnförsöket, ta en selfie som astronaut och massa annat rymdigt!

Under ForskarFredag kan du även träffa forskare och delta på miniföreläsningar om sociala robotar och ungdomars spelintresse. Testa också att skriva ut din stjärnbild i en av våra 3D-skrivare. Hela programmet för ForskarFredag hittar du här!

Missa inte heller att ta dig en fika i Café Kretsloppet med vår hemmabakade månkaka för att fira 50-årsdagen för människans första steg på månen!

ForskarFredag

Datum & tid: 27/9, klockan 15-19.

Kostnad: ForskarFredag är helt kostnadsfritt.

Fullständigt program ForskarFredag.

Astronomins dag

Datum & tid: 28/9, klockan 10-16.

Kostnad: samtliga Astronomins dag-aktiviteter ingår i ordinarie entrépris.

Fullständigt program Astronomins dag.


Hjärnastik!

Har du tränat hjärnan på sistone? Häng med på Balthazars Hjärnastik! för att träna din hjärna till max och testa hur kroppen och hjärnan hänger ihop. Är det lätt eller svårt att lura hjärnan? Hur bra är din reaktionsförmåga? Och kan Balthazars personal läsa dina tankar? Hjärngympa med oss för att ta reda på svaren!

Tid: 13.00 varje lördag & söndag

Plats: Scenen i Café Kretsloppet


miniSCIENCE

MiniSCIENCE riktar sig till barn mellan 3-6 år som tillsammans med våra aktivitetsvärdar vill uppleva teknik och naturvetenskap genom lek och upptäckande.

Varje vecka har ett tema med nya roliga utmaningar som vi utforskar tillsammans! Med dig hem får du ditt alldeles egna ”miniSCIENCE-kort”!

MiniSCIENCE ingår i ordinarie entrépris. Välkomna!

Höstens släppta miniSCIENCE-uppdrag hittar du här!


Fritidskurser i teknik

Gillar du teknik och vetenskap? Balthazars kurser handlar om teknik och entreprenörskap, om att få vara kreativ, lösa problem och att ha roligt med både kompisar och kursledare. Under kurserna bjuder vi på upptäckande, experimenterande och skoj inom olika teknikområden. Testa teknik med oss! Läs vårt nya kursprogram här och anmäl dig sedan här.


 Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16 mån-sön

Plats: Café Kretsloppet

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.