Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


MiniScience

På fredagar under våren erbjuder vi ”MiniSCIENCE” för våra allra minsta besökare mellan klockan 10.00–12.00! MiniSCIENCE riktar sig till barn mellan 3-6 år som tillsammans med våra aktivitetsvärdar vill uppleva teknik och naturvetenskap genom lek och upptäckande.

Varje vecka har ett tema med nya roliga utmaningar som vi utforskar tillsammans! Med dig hem får du ditt alldeles egna ”MiniSCIENCE-körkort”!

MiniSCIENCE ingår i ordinarie entrépris. Välkomna!

VECKA 20 (17 maj): SÅPBUBBLOR
Vi tillverkar våra egna
 bubbelspön och blåser
såpbubblor utomhus!

VECKA 21 (24 maj): BOTANISERING
Vi bygger egna krukor och planterar
tillsammans ute på gården!
Vad behöver egentligen en växt för att leva?

Fler MiniSCIENCE-uppdrag släpps kontinuerligt under våren.


Full gas mot rymden

Planeter, vakuum och giftiga gaser är bara några av de spännande sakerna vi kan stöta på i rymden. Men vilka planeter döljer sig i vårt solsystem, vad är det som gör att vi kan leva på jorden och vilka spännande gaser kan vi hitta i jordens atmosfär? I showen ”Full gas mot rymden” tar vi reda på detta och lite till genom att utforska och utföra fascinerande experiment tillsammans!

Tid: 13.00 varje lördag & söndag, 30 & 31 maj samt 6 & 7 juni

Plats: Scenen i Café Kretsloppet


Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16 mån-sön

Plats: Café Kretsloppet

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.