Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


 Teknisk slöjdkväll

Gör din egen personliga krok i luffarslöjdsteknik. Slöjdaren Arne Andersson visar hur hantverket med järntråd går till. Med 3D-skrivaren kan du förverkliga dina designidéer och göra en skylt till kroken. Våra pedagoger finns på plats och stöttar. 

Datum & tid: 23 januari, 17:30-20:00
Anmälan
: senast fredag den 11 januari, begränsat antal platser - först till kvarn!
Ålder: aktiviteten är för alla åldrar, vuxen som barn. Barn under 10 år slöjdar i vuxens sällskap.
Café Kretsloppet: Fika finns att köpa under kvällen på Balthazar.

Slöjdkvällen är kostnadsfri och material ingår.

Anmäl dig här!


Teknikkampen – showig teknik

Vem vinner årets teknikkamp?

Vi på Balthazar utmanar dig och våra besökare i publiken i årets teknikkamp! Lyckas ni besegra Balthazars personal i olika tekniska, matematiska och naturvetenskapliga utmaningar? Hävstänger, slutna kretsar, programmering, tornbyggande, julgransplundring – det lär bli en riktigt teknisk tävling! Vi lovar att inte fuska – tekniskt sett…

Tid: lördagar & söndagar 13.00

Plats: Scenen i Café Kretsloppet


Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16 mån-sön

Plats: Café Kretsloppet

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.