Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vi har byggt om vår upplevelsemiljö och vi har nu nya temamiljöer, fyllda med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen.
Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna VR-glasögon i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


Påsklovsöppet 2018, måndag 26 mars-måndag 2 april 10:00-16:00

På Balthazar Science Center är hela påsklovet fyllt med vetenskapliga och tekniska experiment och utmaningar för alla åldrar.


Botanisera mera

Upptäck vetenskapen och glädjen i botanikens värld! Vi tar reda på mera hur växter fungerar, inspireras av botanik och växters betydelse i ekosystemet för att sedan släppa loss vår kreativitet. Tillverka egna krukor genom återbruk, plantera fröer och bygg din egen växtlabyrint!

Tid: varje dag 13:00


Kod Kurling

I kodens kurling löser vi utmaningar tillsammans i hela familjen. Uppdraget är att samla koder på Balthazar, alla inom 30 minuter från att starten har gått. En aktivitet där vi utmanar taktik och precision för att programmera roboten till sitt bo. Precis som i curling tävlar vi om att komma så nära mittpunkten som möjligt!

Här kombinerar vi en utmaning med möjligheten att utforska och lära känna Balthazar samt experimentera med kodning. Och kom ihåg, inga förkunskaper inom kodning krävs för att delta.

Tid: varje dag 11:30 och 14:00