Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


Sommaröppet på Balthazar 17 juni - 18 augusti


En strålande show

I sommar spelar det ingen roll om solen strålar ned från en klar himmel eller inte för på Balthazar strålar det varje dag under hela sommarlovet! I En strålande show undersöker vi och experimenterar med strålning – strålning som syns och inte syns. Strålning som är ofarlig… och kanske även strålning som är farlig? Var med och upptäck fysikens dolda värld med oss!

Tid: 11.00 & 13.30 varje dag

Plats: Scenen i Café Kretsloppet

Bubbellabb

Vilken är den allra bästa bubbelblandningen? I Labbet får du veta om bubblor och blanda ihop flera bubbelrecept. Största? Hållbaraste? Rundaste? Vi undersöker på ett vetenskapligt sätt vilket recept som får fram den allra bästa bubblan!

Tid: 15.00 varje dag

Plats: Labbet

Anmälan: 20 platser. Från 7 år. Biljett krävs för både barn och vuxna deltagare. Biljetter hänger vid entrékartan på Balthazar. Först till kvarn! Barn under 10 år labbar tillsammans med vuxen.

Vill du fortsätta bubbelexperimentera hemma? Då finns recepten och undersökningspappret att ladda ned och skriva ut till höger (vad datoranvändning) eller längst ned på sidan (vid mobilanvändning). Lycka till!


Balthazar på Turné

Balthazar besöker både Stöpen, Södra Ryd och Timmersdala under sommarlovet. Kom förbi och testa våra tekniktrick med vetenskapsexperiment, gör fingeravtryck i Krimlabben och programmera med LEGO!

Ingen anmälan krävs. Balthazar på Turné sker i öppen miljö med drop-in. Fri entré som del i Skövde kommuns sommarlovsprogram.
Läs mer om innehåll och tider här!

Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16 mån-sön

Plats: Café Kretsloppet

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.