Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


Extra sportlovsöppet

Varje vardag under vecka 8 & 9 har Balthazars Experimentbaren extraöppet!

Experimentbaren

Kliv in i Labbet och genomför en alldeles egen laboration. Vilken sorts laboration är du mest intresserad av? Och vilka ämnen är du sugen på just idag? Spana in experimentmenyn och lägg en beställning hos Experimentbartender, sen är det din tur att experimentera!

Tid: Drop-in 13.00-15.00

Plats: Labbet

Övrigt: Barn under 10 år labbar bäst tillsammans i vuxens sällskap!


Övrigt program

Hjärnastik!

Har du tränat hjärnan på sistone? Häng med på Balthazars Hjärnastik! för att träna din hjärna till max och testa hur kroppen och hjärnan hänger ihop. Är det lätt eller svårt att lura hjärnan? Kan man bli lurad av fysikens lagar? Hur bra är din reaktionsförmåga? Och kan Balthazars personal läsa dina tankar? Hjärngympa med oss för att ta reda på svaren!

Tid: 13.00 lördagar & söndagar

Plats: Café Kretsloppet

LEGOgubbar

Karikatyrer av kreatören Rickard Stensby. Rickard Stensby från Skövde har en fantastisk talang för att bygga små figurer i LEGO. Med så få bitar som möjligt skapar han igenkännliga karaktärer från verkligheten, kort sagt – karikatyrer i LEGO. Här möter vi världsledare, artister, sagoväsen och personligheter och karaktärer från film och tv. Allt och alla i ett material som sätter igång fantasin och leklusten hos både barn och vuxna. Släpp loss din fantasi bland fria bitars möjligheter!  

Plats & tid: LEGOborgen kl. 10-16

Bilbanan

Fordon med flygande fart! Testa vår nya snabba legoutmaning! Kan du designa ett fordon som klarar hoppbacken utan att krascha? Utmana dig själv eller varandra från lätt till supersvår nivå.  

Plats & tid: LEGOborgen drop-in kl.10-16


miniSCIENCE

MiniSCIENCE riktar sig till barn mellan 3-6 år som tillsammans med våra aktivitetsvärdar vill uppleva teknik och naturvetenskap genom lek och upptäckande.

Varje vecka har ett tema med nya roliga utmaningar som vi utforskar tillsammans! Med dig hem får du ditt alldeles egna ”miniSCIENCE-kort”!

MiniSCIENCE ingår i ordinarie entrépris. Välkomna!

Höstens släppta miniSCIENCE-uppdrag hittar du här!


Fritidskurser i teknik

Gillar du teknik och vetenskap? Balthazars kurser handlar om teknik och entreprenörskap, om att få vara kreativ, lösa problem och att ha roligt med både kompisar och kursledare. Under kurserna bjuder vi på upptäckande, experimenterande och skoj inom olika teknikområden. Testa teknik med oss! Läs vårt nya kursprogram här och anmäl dig sedan här.


Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16 mån-sön

Plats: Café Kretsloppet

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.