Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


Kvällsöppet - Earth Hour

Välkommen till en kväll med forskning och spännande aktiviteter på Balthazar Science Center!

Vad sägs om att vara med om vara med på Stjärnförsöket, träffa en insektsexpert och lyssna på rymdljud? Hela programmet hittar ni här!

Onsdag 27 mars kl. 17.30-20.00, fri entré.


Fascinerande Fysik!

Fysikens lagar beskriver och hjälper oss att förstå hur jorden och månen rör sig i rymden och hur galaxer snurrar. Men även sådant du använder varje dag (eller äter varje dag!) döljer imponerande fysik. Var med och testa fysikens fascinerande lagar - och se med nya ögon på fysiken i din vardag!

Tid: 13.00 varje lördag & söndag

Plats: Scenen i Café Kretsloppet


Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16 mån-sön

Plats: Café Kretsloppet

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.