Skola & Utbildning

Vårt skol- och fortbildningsprogram utgår från vår pedagogiska plattform, som förespråkar lustfyllt lärande och stimulerande av entreprenöriella förmågor. 

Programmen kan genomföras på plats på Balthazar eller så kommer vi ut till er skola. De flesta programmen går också att genomföra digitalt.

Obs! Pga covid-19 genomför vi endast digitala program under vårterminen 2021.

Digitala program
Vi mailar i god tid innan genomförande ut all information ni behöver inför det digitala mötet. Vi använder flera olika plattformar, som t.ex. Zoom och Teams. Vi informerar också om vilken utrustning ni bör ha i klassrummet för att kunna genomföra programmet på bästa sätt.

Viktigt att komma ihåg är att ni som pedagoger behöver vara lika deltagande som vid fysiska besök.

Mobilt program
När vi kommer ut för att träffa er och era elever på er skola är det jättetrevligt om ni möter oss och visar var vi ska vara.

Om vi kommer med en utställning eller mycket annan rekvisita vill vi att ni hjälper till att bära sakerna till rätt plats. Vi stämmer gärna tid i förväg.

När ni lägger schema för att vi ska komma och ha flera grupper i följd vill vi gärna att ni tänker på att vi behöver förberedelsetid mellan varje grupp. 

Det är viktigt att du är med din klass under hela lektionspasset. Ta tillfället i akt att studera hur dina elever reagerar, interagerar och jobbar med varandra och de olika uppgifterna.

Besök på Balhazar
När ni kommer till oss hälsas ni välkommen av någon i vår personal och de är med er under hela temabesöket som varar ca 1,5 timmar. Vill ni komma tidigare för att fika eller stanna längre för att experimentera mer, vill vi att ni bestämmer detta innan besöket. Vi vill att du som lärare och pedagog är med dina elever under hela besöket. Ta gärna tillfället i akt att studera hur dina elever reagerar, interagerar och löser de olika uppgifterna.

Medhavd fika eller lunch
Ni får gärna ta med eget fika. Vi har ett café där vi erbjuder drycker, fikabröd, smörgåsar, pannkaka, korv med bröd och sallader. Vi har även en butik med olika spännande och roliga prylar. Beställ gärna mat eller fika i samband med att ni bokar ert besök.

Nära Resecentrum
Reser ni hit gör ni enklast kollektivt. Balthazar ligger ca 5 minuter från Resecentrum i Skövde. Det finns inte parkeringsmöjligheter för bil vid Balthazar, utan då får ni välja SJ-parkeringen tvärs över gatan.

Skola & Utbildning