Aktivitetspass

Höstlovsprogram

Upptäck Balthazar Science Center!

Välkomna under hela höstlovet att upptäcka nya Balthazar med oss! 
Vi har byggt om vår upplevelsemiljö och lördagen 28 oktober är det premiär för våra nya temamiljöer, fyllda med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen.
Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna VR-glasögon i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


Program Höstlov 2017 
Lördag 28 oktober - söndag 5 novemberExperimentshow  - Den bara lite farliga showen

Här testar vi saker du INTE ska göra hemma! Var med när vi stoppar saker i mikron som inte ska vara där, när vi testar att tända eld på allt möjligt och när vi leker med frätande vätskor… Har vi tur både pyser, smäller och brinner det i denna bara lite farliga experimentshow!
Tid: 11:00 och 14:00, alla dagar
Plats: Labbet


Mustig vetenskap – tillverka egen äppelmust

Har du så mycket äpplen att du inte vet vad du ska göra av dem? Ta med dem till Balthazar såklart! I vårt café får du uppleva vetenskapen bakom musttillverkning när vi tillsammans gör äppelmust i Balthazars egna mustpress.
Tid: 15:00, torsdag 2/11 och fredag 3/11
Plats: Café Kretsloppet


Upptäck universum

Fotoutställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Fotograferna vill med de spännande och vackra fotona dela med sig av sin kärlek och respekt till stjärnhimlen. Var med och upptäck universums kometer, stjärnhopar och galaxer hos oss.
Upptäck universum sker i samverkan med Astronomins dag och natt 2017.
Tid: 10:00-16:00, alla dagar
Plats: Café Kretsloppet


Tillverkning av VR-glasögon

Kika in i framtidens industri med virtuell och förstärkt verklighet samtidigt som du får möjligheten att montera och testa dina alldeles egna VR-glasögon. 
Tid: 10.00-16:00, alla dagar
Plats: Smart Industri